Foto: pexels, Spencer Davis

Split is de tweede stad van Kroatië en een geweldige plek om met vrienden te bezoeken. Niet alleen voor de clubs en restaurants, maar ook de schitterende Riva Boulevard, het kasteel van Diocletianus -keizer van het Romeinse rijk- en de onvergetelijke jachthaven.

Het klimaat alleen al, zonnig en meestal aangenaam warm met een briesje vanaf de Adriatische zee. Vriendelijke mensen, gezellige terrasjes en natuurlijk toeristen. Overdag heerlijk aan het strand van Bacvice en ’s avonds met zijn allen naar Club Bacvice, aan hetzelfde strand, handig! Ook Club Zenta, bij het Ferula strand, is de moeite waard.

Bij de haven kun je een kijkje nemen bij de superjachten, waar je de bemanning het koper ziet poetsen in afwachting van de baas. De Marina is prachtig en als je slim bent ligt daar je eigen boot (gehuurd) op een mooie plek met plenty uitzicht.

Mocht je echt in zijn voor een weekje feest, kijk dan eens naar Sailweek. Alleen of met een groep ga je een week feesten en zeilen vanaf Split op een zeiljacht met schipper.

https://www.instagram.com/p/CgAaVSIsKg6/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/Cf8xGZ0sHXP/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CgOiwltsW46/?utm_source=ig_web_copy_link