Foto: Pexels, Oliver-Sjöström

Shorts, boardshorts, zwembroeken, kies daar maar eens eentje van uit die in stijl is. Wat zien we op het strand toch een circus aan prints, kleuren en vooral afzichtelijke combinaties daarvan. En nee, strakke kleine zwembroekjes zijn niet ineens in. Het dragen van Speedo briefs beperk je tot het wedstrijdzwemmen, die neem je niet mee naar het strand. Niets ten nadele van het merk Speedo trouwens, die hebben een prima collectie.

Wat wij leuk vinden is iets authentieks, eenvoud met stijl, zoals het ooit bedoeld was en een mooi verhaal op de koop toe. Zo stuitten we op het verhaal van Ripper Joe. Ripper Joe, surfer natuurlijk, woont al sinds 1979 op Maui, Hawaii. Joe, surfer en houtbewerker, droomde al langer van het maken van boardshorts. Gewoon voor zichzelf en een paar vrienden. Hij kwam in contact met een producent die er wel 25 voor hem wilde maken. Hij deelde ze uit aan surfvrienden, rippers, waarvan sommigen werkzaam bij de Maui County Lifeguards. Ze waren zo onder de indruk van Joe’s shorts dat ze hun werkgever vroegen om shorts te kopen van Joe. Na een aantal strenge tests op kwaliteit kreeg Joe de order en zo begon het merk Mauirippers.

Authentieker vind je ze niet. Ingetogen van kleur en print maar uitgesproken in stijl, kwaliteit en authenticiteit. Daar kun je mee aankomen, als je er een op de kop weet te tikken.

https://www.instagram.com/p/CfR42oIqiQ8/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CebioGYFRlT/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/Cd1I3nhP-RQ/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CcixdlEFJmn/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/Cam_VWUJ3n_/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CYkBpv_PQqO/?utm_source=ig_web_copy_link