Omoda 5 e-QUA

Net als je dacht dat je ze allemaal wel had gezien. Niet dus, want de Omoda 5 is onderweg naar Europa (en naar ons landje, verwachten we) en dat is nu echt die strak gelijnde SUV met de features die je zoekt. Wanneer de eerste modellen precies aan land komen is niet bekend maar dat ie komt is zeker. OMODA is een nieuw merk en het richt zich op een jonge, sportieve, modebewuste doelgroep. Als je niet zo verschrikkelijk jong bent maar je wel zo voelt, dan is het natuurlijk ook goed.

Het model OMODA 5 dat nu te koop is in heel veel landen over de hele wereld, erg gewild trouwens, is voorzien van een 1.5 of 1.6-liter benzinemotor. Strakke rijeigenschappen in een net zo strak jasje van design. Er komt een volledig elektrische variant, de OMODA e-QUA, maar het duurt wat langer voordat je die proefrit kunt gaan maken. Je kunt OMODA volgen via hun Instagram.

Het merk OMODA heeft ook een grote broer genaamd JEACOO. Dat is een wat grotere SUV met offroad kwaliteiten en een hele luxe afwerking. De auto voor stadse rijders die ook eens de natuur in willen, maar dan wel in stijl, met wat luxe. De ontwerper haalde inspiratie uit de natuur met een groot aantal rechte lijnen die soepel en eenvoudig zijn zonder overbodige versieringen, waardoor het ingetogen en kalm oogt. De matrix-dagrijverlichting benadrukt het gevoel voor technologie, terwijl de watervalachtige grille de vitaliteit van de natuur symboliseert. Het voorpaneel wordt gekenmerkt door rechte lijnen, met metalen een veelhoekige afwerking voor een gevoel van kracht, wat aansluit bij de positionering van het merk JAECOO: die van een lichte offroad-SUV. Bovendien zijn de patronen op de deurpanelen en stoelen geïnspireerd op de uit papier gesneden raamroosters, zoals in de traditionele Chinese architectuur, en verfraaid met de gele kleur van winterjasmijn. Wij zijn al verkocht. Of en wanneer JEACOO naar de lage landen komt weten we niet, je bent de eerste die het hoort!

Op 22 april hielden OMODA en JAECOO een mediatestrit op het hoofdkantoor in Wuhu, China. Meer dan 100 journalisten hebben om de beurt de OMODA 5 en JAECOO 7, het eerste product van het merk JAECOO, ervaren in meer dan 10 simulatieprogramma’s in drie zones. De proefritlocatie, met een oppervlakte van meer dan 40.000 vierkante meter, was verdeeld in drie proefritzones, waaronder een circuit, een zone voor rechtlijnige acceleratie en een offroad-ervaringszone. In het midden van het terrein waren twee gebieden ingericht met verschillende wegsimulaties zoals U-bochten, S-bocht, gespreide slingerweg en een verkeersdrempel. Daarnaast werd er speciaal voor JAECOO 7 een offroad-zone opgezet, waar mensen de sterke AWD-prestaties van JAECOO 7 konden voelen door middel van offroad-programma’s zoals cross-axis, heuvel, side slope en double-axle escape. Meer dan tien testen in de drie testgebieden toonden direct de twee belangrijkste modellen van de merken OMODA en JAECOO met verschillende stijlen, waardoor iedereen de charmes van de hoogwaardige producten kon ervaren. Tijdens de testrit voor OMODA 5, die iedereen het best kent, maakten het solide chassis en het vermogen veel indruk tijdens de sportieve manipulatieprestaties. Met zijn MacPherson onafhankelijke voorwielophanging en een multilink-ophangingsmodel kan OMODA 5 niet alleen overtollige trillingen filteren, maar ook ondersteuning bieden bij hobbelige wegen of S-bochten. Bovendien stelt het sterke vermogen van de 1.6T GDI hem ook in staat om met gemak te presteren in proeven zoals snelle acceleratie. Bovendien biedt het elektronische besturingssysteem van OMODA 5 een nauwkeurige stuurinspanning, waardoor het ook mogelijk wordt om met gemak op extreme snelheden te rijden.┬á

Naast OMODA 5 en JAECOO 7 trok OMODA 5 EV, het eerste puur elektrische product van het merk OMODA, de aandacht van de pers. Volgens de jurnalisten op locatie overtroffen meer dan 10 testritprogramma’s de verwachting in termen van moeilijkheidsgraad. De test van extreme wegomstandigheden bevestigde de uitstekende kwaliteit van de O&J-producten. De proefritervaring heeft de journalisten een onvergelijkbare rijervaring opgeleverd. De lancering van OMODA 5 EV en JAECOO 7 zal een nieuwe ervaring bieden aan wereldwijde gebruikers, de verwachtingen zijn hooggespannen!