Foto: Pexels-Valeria Boltneva

Als je vis zegt, denk je al snel aan zalm, tonijn, tilapia zelfs, of iemand roept kibbeling. Jammer dat we zo makkelijk kiezen voor vis van ver terwijl we in onze Noordzee heerlijke lokale soorten hebben die zo op tafel kunnen als catch of the day. Dat is waar je voor kiest als je in de Cariben op vakantie bent bijvoorbeeld. Lokaal gevangen catch of the day, lekker man, knettervers. Kiezen we thuis voor kweekzalm uit de super. Jammer.

Het kan ook anders. Griet bijvoorbeeld, is een platvis uit de Noordzee. Heerlijk. Die koop je misschien bij de visboer maar ook online is het te bestellen. De Noordzeevisman (volgen die man!) laat er graag eentje zien:

https://www.instagram.com/p/CWLzTumtYFm/?utm_source=ig_web_copy_link

‘Ik weet niet hoe je die vis moet bereiden’, hoor je vaak. Daar hebben we een oplossing voor. Geleerd van ons favoriete restaurant op Aruba: Zeerovers. Zeerovers is een plek waar je geweest moet zijn als je op Aruba komt. Je staat zo een uur in de rij om naar binnen te mogen. Dan koop je vooraf de rauwe vis en die reken je af. Je krijgt een nummer mee en dan hoor je wel wanneer jouw vis klaar is. En klaar betekent uit de frituur. Frituur? Jazeker. En dat is lekker, belachelijk lekker. Dat is meteen de oplossing voor jouw probleem. Gewoon in de frituur met die Griet. Succes en eet smakelijk!

https://www.instagram.com/p/66GsOaCSGF/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/6BFBTDCSFM/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/6p8Kf4CSGb/?utm_source=ig_web_copy_link